Poseta manastirima Lozničkog kraja

Okolina "Sunčane Reke" bogata je značajnim kulturno –istorijskim vrednostima, pre svega manastirima. To su: manastiri: Petkovica, Čokešina, Tronoša,Soko-grad, Papraca, Tavna, Crkva brvnara u Dobrom potoku, Kraljeva crkva u pećini i Kraljevo skolonište u pećini u Malom Zvorniku, Djurdjev grad (poznatiji kao Kula-grad) u Zvorniku.

PROGRAM BORAVKA :

 • I dan

  U dolasku na etno selo "Sunčana Reka" obilazak manastira Petkovica koji se nalazi na polovini magistralnog puta Šabac - Loznica, udaljen 35 km od Loznice. Manastir predstavlja jednu od najvećih svetinja ovog kraja.Poznat je po čudotvornoj lozi, koja je cudom Bozijim iznikla iz temelja manastira.

  Dolazak u manastir u 12h.

  Nakon obilaska manastira , odlazak do manastira Čokešina -pravoslavni zenski manastir, koji se nalazi u istoimenom selu,udaljen od Loznice 30 kilometara.Manastir predstavlja zadužbinu Miloša Obilića.

  Dolazak na "Sunčanu Reku" oko 14h. Ručak.

  Nakon ručka odlazak do manastira Tronoše i Tršića(poseta rodnoj kuci Vuka Stefanovića Karadžića).

  Povratak na "Sunčanu Reku".Večera uz muzički program.

  1
  2
  3
  4
  5
  6
 • II dan

  Doručak. Odlazak na Soko-grad. Poseta manastiru i tvrđavi na Soko-gradu.

  U povratku poseta Crkvi u steni i Kraljevom skloništu u Malom Zvorniku ,pravoj svetskoj atrakciji. Radi se o čitavom podzemnom gradu sa nizom hodnika, prostorija i drugih odaja izgradjenih za potrebe kralja i vojske,a tu je i pećinska crkva u obliku krsta i sva je u znaku broja 33. Isus Hrist je živeo 33 godine, radovi su poceli 1933 godine, a hodnici koji su postavljeni u obliku krsta su dugi po 33 metra. Gradnja skloništa započeta je 1932 godine od strane kralja Aleksandra Karađorđevića.

  Nakon toga odlazak na Đurdjev grad(poznatiji kao Kula grad) u Zvorniku. Obilazak utvrđenja koje je podigao Djuradj Branković i njegova žena Irina(poznatija kao –Prokleta Jerina). Poseta pravoslavnoj crkvi koja je pandan Njegosevog mauzoleja na Cetinju.

  MANASTIR SOKO
  Soko Grad
  Soko Grad
 • III dan

  Povratak na "Sunčanu Reku".

  Večera uz muzicki program.

  (Jedan pun pansion + jedan polupansion + vodič + muzički program)

  Cena: 7.000,00 dinara + 60,00 dinara boravišna taksa = 7.060,00 dinara / po osobi