-DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS 2020

1000 eura i povelja za:

-DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS

Etno selo „Suncana Reka“ i ove godine će proglasiti laureata nagrade -DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS koja je ustanovljena pre dve godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji Koviljači izmedju Drine i Gučeva.

Prvi dobitnik tog laskavog priznanja bio je akademik profesor dr Svetislav Sveta Bozić, čuveni srpski kompozitor.

Prošlogodišnji dobitnik bio je maratonac – humanista Aleksandar Kikanović.

Pošto je u uvođenju tog priznanja uz supruga Zorana i svoju porodicu glavnu ulogu imala prošle godine preminula profesorka Dobrinka Biba Mirković, u etno selu „Sunčana Reka“ odlučeno je da nagrada trajno nosi ovaj naziv.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela od 1000 eura.

Predloge je moguće slati svakog dana poštom na elektronsku adresu suncanareka11@gmail.com ili lično sve do 27. septembra 2020 godine.

Proglašenje dobitnika biće 29. septembra na prigodnoj svečanosti u etno selu „Sunčana Reka“ sa početkom u 18h. Pravo da predlažu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije.

Za ovo priznanje dolaze u obzir Lozničani koji žive u rodnom kraju, ali i zemlji i rasejanju koji su ostvarili velike domete u oblasti javnog i društvenog života, umetnosti, nauke, kulture, sporta, duhovnosti i privrede, čime su ustanovili veliki trag i dali doprinos svojoj zemlji i rodu, a istovremeno na najbolji način promovisali Loznicu, Jadar, Vukov zavičaj.

Odluku o laureatu će doneti specijalni žiri etno sela „Sunčana Reka“ dan pred proglašenje dobitnika.

Претходни чланак
Sveti Sava kupanje Mione i Vukova iz Loznice na Šotrinoj plaži.
Следећи чланак
Etno selo Sunčana Reka dodelilo ovogodišnju nagradu i priznanje: ,,Dobrinka Biba Mirković – ličnost Loznice za ponos“