Reka Drina

Zanimljivosti o reci Drini

Reka Drina je poznata po svojoj lepoti i čistoći, i predstavlja nezaobilaznu turističku atrakciju za one koji žele da istraže lepote Podrinja i kulturne baštine ovog područja. Njena dužina iznosi oko 346 kilometara i proteže se od istočne Bosne do zapadne Srbije, gde se uliva u Savu.

Drina je povezana sa mnogim lepim i kulturno bogatim mestima, koja su idealna za obilazak. Pored toga, reka Drina je poznata po svojim akumulacijama i hidrocentralama koje se nalaze na njenoj reci, kao što su hidrocentrala „Bajina Bašta“ i „Visegrad“, koje su prava turistička atrakcija za sve one koji vole da se upuste u avanturu i da istražuju nove lokacije.

Drina takođe pruža mogućnost za različite vodene sportove, poput raftinga i kanuinga, što je idealno za one koji vole da se oprobaju u aktivnostima na vodi, a poznata je i po svojim ribolovnim mogućnostima, te je idealno mesto za sve one koji vole da se oprobaju u ovom sportu. Osim toga, u blizini Drine se nalazi mnogo kulturno-istorijskih znamenitosti i prirodnih ljepota, koje čine ovu regiju još atraktivnijom za turiste.

Etno selo Sunčana reka će Vam pomoći da pronađete sve informacije koje su Vam potrebne za vaš odmor u ovom predivnom kraju.

Za kraj vredi spomenuti kada je krajem 60-tih godina poznati američki glumac Robert De Niro putovao auto stopom kroz Srbiju, put ga je doveo i na obalu reke Drine, u Banju Koviljaču, u blizini Etno sela „Sunčana Reka”. Pored reke Drine je prenoćio. Reka Drina je ostavila na njega veliki utisak i sećajući se na jedinstvenu i neponovljivu reku, on je svojoj kćerki dao ime Drina.