– DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS 2021

Etno – Selo “Suncana Reka” i ove godine će proglasiti laureata nagrade “Ličnost Loznice za ponos”, koja je ustanovljena pre tri godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji Koviljači izmedju Drine i Gučeva.

Prvi dobitnik tog laskavog priznanja bio je akademik profesor dr Svetislav Sveta Bozić, čuveni srpski kompozitor.

Prošlogodišnji dobitnik bila je profesorica Slobodanka Boba Milanović.

Pošto je u uvodjenju tog priznanja, uz supruga Zorana i svoju porodicu, glavnu ulogu imala profesorka Dobrinka Biba Mirković, koja je preminula pre dve godine, u etno – selu “Sunčana Reka” odlučeno je da nagrada trajno nosi naziv DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela od 1000 eura.

Predloge je moguće slati svakog dana poštom na elektronsku adresu suncanareka11@gmail.com ili lično sve do 27. septembra.

Proglašenje dobitnika biće 29. septembra na prigodnoj svečanosti u etno – selu “Sunčana Reka” sa početkom u 18h. Pravo da predlažu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije.

Za ovo priznanje dolaze u obzir Lozničani koji žive u rodnom kraju, ali i zemlji i rasejanju koji su ostvarili velike domete u oblasti javnog i društvenog života, umetnosti, nauke, kulture, sporta, duhovnosti i privrede, čime su ustanovili veliki trag i dali doprinos svojoj zemlji i rodu, a istovremeno na najbolji način promovisali Loznicu, Jadar, Vukov zavičaj.

Odluku o laureatu će doneti specijalni žiri etno – sela “Sunčana Reka” dan pred proglašenje dobitnika.

Претходни чланак
Etno selo Sunčana Reka dodelilo ovogodišnju nagradu i priznanje: ,,Dobrinka Biba Mirković – ličnost Loznice za ponos“
Следећи чланак
Milan Aćimović – Aćim dobitnik ovogodišnje nagrade i priznanja ,,Dobrinka Biba Mirković – ličnost Loznice za ponos”