Avanturistički turizam

Vožnja kvadovima

Pored najlepše reke Evrope, na mestu gde se ukrštaju planinski i rečni vazduh, na mestu gde se sunčevi zraci iznad Gučeva utapaju u nemirne vode Drine, nalazi se Etno selo “Sunčana Reka”.

Kompleks predstavlja oazu za odmor, sport i rekreaciju i kao takav je idealan za pripremu sportista.

Streličarstvo

Streličarstvo je tokom istorije nalazilo svoju primenu u lovu i borbi a kasnije je postalo sport.

Kod nas možete probati i naučiti osnove streličarstva uz nadzor i pomoć instruktora koji su uvek na raspolaganju.

Gađa se olimpijskim, rekreativnim lukom na različitim daljinama.

Idealno za rasvijanje koncentracije, takmičarskog tuha i team building.

Jahanje

Jahanje

Veštačka stena

Etno selo Sunčana Reka je dobila novog člana u velikoj avanturističkoj porodici. Veštačka stena na Šotrinoj plaži Vas čeka!??
Odličan trening snage i koordinacije pokreta kako za najmladje tako i za malo starije,?? uz najsavremeniju opremu i instruktore testirajte svoju hrabrost.

Vožnja čamcem, splavom ili brodićem

Poštovani prijatelji, svakoga dana kod nas možete iznajmiti plovila usidrena na Zvorničkom jezeru, u našem objektu “Sunčana plaža” i koristiti ih u različite svrhe. Bilo da je u pitanju turistička vožnja Zvorničkim jezerom, ručak uz zvuke harmonike ili organizacija proslave, naša plovila su uvek na raspolaganju. Posedujemo lepo uređen, pokriveni splav sa dvadeset i pet mesta za sedenje sa toaletom kao i brodić “Sunčana Reka” sa deset mesta za sedenje, opremljen skromnom kuhinjom, dnevnim boravkom, šporetom na drva i toaletom. Brodić poseduje i dva ležaja, audio i TV uređaj za potpuni ugođaj tokom plovidbe.

Orjentiring

Orjentiring je vid sporta i rekreacije u kome se učesnici uz pomoć karte i pomoćnih sredstava (GPS, kopmas, busola i sl.) orjentišu u prirodi i za što kraće vreme pronalaze zadate tačke koje su na karti ucrtane.

Potoci, prelepi pejzaži i bukova šuma su samo mali deo avanture koju možete doživeti sa Vašom porodicom, prijateljima ili kolegama kroz aktivni odmor u etno selu Sunčana Reka.

Pešačenje

Okolina “Sunčane Reke” bogata je značajnim kulturno –istorijskim vrednostima, pre svega manastirima. To su: manastiri: Petkovica, Čokešina, Tronoša,Soko-grad, Papraca, Tavna, Crkva brvnara u Dobrom potoku, Kraljeva crkva u pećini i Kraljevo skolonište u pećini u Malom Zvorniku, Djurdjev grad (poznatiji kao Kula-grad) u Zvorniku.

Paraglajding