„Dobrinka Biba Mirković – Lozničanin za ponos“

forum2 коментара

Etno selo „Sunčana reka“ će, i ove godine, proglasiti laureta nagrade „Lozničanin za ponos“, koja je ustanovljena prošle godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji Koviljači, između Drine i Gučeva.

Prošlogodišnji dobitnik tog laskavog priznanja bio je akademik profesor dr Svetisalav Sveta Božić, čuven srpski kompozitor, koji se naročito proslavio u duhovnoj muzici, rođeni Lozničanin.

Pošto je u uvođenju tog priznjanja, uz supruga Zorana i njihovu porodicu, glavnu ulogu imala nedavno rano preminula profesorka Dobrinka Biba Mirković, u Etno selu „Sunčana reka“ odlučeno je da, od ove godine, naziv nagrade bude „Dobrinka Biba Mirković – Lozničanin za ponos“. Nagrada se sastoji iz Povelje i novčanog dela od 1000 evra.

Predloge je moguće slati, već od danas, poštom, na elektronsku adresu ili lično i sve do 27. septembra 2019. godine.Proglašenje dobitnika biće 29. septembra na prigodnoj svečanosti u Etno selu „Sunčana reka“. Pravo da predlažu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije.

Za ovo priznanje dolaze u obzir Lozničani, koji žive u rodnom kraju, ali i zemlji i raseljenju, koji su ostvarili velike domete u oblastima javnog, društvenog života, umetnosti, nauke, kulture, sporta, duhovnosti i privrede, čime su ostavili veliki trag i dali dopris svojoj zemlji i rodu, a, istovremeno, na najbolji način, promovisali Loznicu i Jadar, Vukov zavičaj.

Odluku o laureatu će doneto specijalni žiri Etno sela „Sunčana reka“, dan pred proglašenje, dobitnika.

Претходни чланак
Umrla Dobrinka Biba Mirković
Следећи чланак
Etno selo Sunčana Reka dodelilo ovogodišnju nagradu: DOBRINKA – BIBA MIRKOVIĆ- LOZNIČANIN ZA PONOS –